© 2017 Nostalgisch Rijden.NL | algemene voorwaarden | links | credits | disclaimer

Oldtimer bussen


Berliner Bären Bus- dubbeldekker

BBBus

 

Deze Berliner Bären stadsbus is in 2,5 jr geheel eigenhandig gerestaureerd. Omgebouwd tot één van uitzonderlijkste klassieke dubbeldekkers van Europa.De dubbeldekker is op luxe wijze ingericht en wordt uitsluitend ingezet als trouw  en gelegenheids- vervoer in de regio Twente. Dit type bus reed in de jaren 60- en 70 -er jaren als lijndienstbus in het centrum van Berlijn. Gebouwd werd hij door Wagon Union Berlijn, welke ook de treinwagons bouwde voor de Duitse spoorwegen. Na vele jaren van trouwe dienst werden ze vervangen voor de nu nog rijdende vierkante dubbeldekkers van Berlijn. Na de grondige restauratie is de bus voorzien van 65 zitplaatsen,kersenhouten tafels, stoffen bekleding, vloerbedekking,een bar toilet en een professionele geluidsinstallatie.

Technische info

Merk: Büssing
Type: DE 73-2469
Lengte: 11.20 mtr
Breedte: 2.35 mtr
Hoogte: 4.05 mtr
Bouwjaar: 1973
Aantal: 68 zitplaatsen
Motor: 6 cilinder diesel
Bekleding: stof
Kleur: groen
Audio: radio cd speler
Extra: bus is voorzien van een bar

PARIJSE BUS Renault TN 4H

Deze bus is in 1935 door frankrijk grootste automobiel fabrikant gebouwd en door de franse nationale spoorwegen in dienst genomen. Sindsdien heeft deze bus op de route Parijs – Rouen in totaal 1.750.000 passagiers vervoert. Tegenwoordig heeft de bus een bar, en een audio installatie met radio met cd functie.

Technische info

Merk: Renault
Type: TN 4H
Lengte: 9786 mm
Breedte: 2350 mm
Hoogte: 3115 mm
Bouwjaar: 1935
Aantal: 40 personen
Opbouw: Hout / staal
Bekleding: Leer
Kleur: Groen / Crème
Audio: Radio met cd speler
Extra: bus is voorzien van een bar en een achterbalkon

  

PARIJSE BUS Renault TN 6A

 

Deze Parijse oldtimer bus gebouwd in 1923 heeft dienstgedaan als openbaarvervoer in Parijs. De bus werd bemand door een chauffeur die afgescheiden van de gasten zit. Achter op het balkon stond de conducteur die gasten op en af liet stappen. Men ziet ook nog een extra handrem op het balkon voor de conducteur. Deze was voor nog aansnellende gasten de mogelijkheid te bieden om op te stappen terwijl de chauffeur al aan het wegrijden was.

Sinds de 50 jaren zijn deze bussen uit productie genomen en is het achterbalkon van deze bussen verdwenen. Dit gaf een grote rel bij de bevolking van Parijs want men kon wel zeggen dat het balkon heilig was. Het franse openbaar vervoer heeft toen besloten om het achter balkon weer terug te plaatsen. En als men heden ten dage weer door Parijs loopt dan ziet men de bussen van de R.A.T.P. weer rijden met een achterbalkon, alleen de opstap zit nu bij de chauffeur zodat de conducteur overbodig was geworden.

Technische info

Merk: Renault
Type: TN 6A
Lengte: 9550 mm
Breedte: 2450 mm
Hoogte: 2950 mm
Bouwjaar: 1923
Aantal: 30 personen
Opbouw: Hout / staal
Bekleding: Leer
Kleur: Groen / Crème
Audio: Radio met cd speler
Extra: bus is voorzien van een bar en een achterbalkon
× Heb je een vraag? App ons .